Köpvillkor

Form Factory of Sweden AB:s köpvillkor och leveransvillkor är anpassade för distanshandel. Du som kund accepterar våra köpvillkor i samband med din beställning.

Produkter

De produktbilder som visas i vår webbshop och på vår hemsida www.formfactory.se skall återge produktens färg och övriga egenskaper på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Då färgåtergivning kan variera bland annat beroende på vilken typ av bildskärm du som kund använder kan Form Factory of Sweden inte garantera att produkternas färger i verkligheten exakt återspeglar de färger du kan uppleva på din bildskärm.

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel, vilket även inkluderar felaktigt prissatta varor.

Säkerhetsföreskrifter för stearinljus

Gällande säkerhetsföreskrifter finns det att läsa på www.formfactory.se under fliken ”tips och råd”.

Beställning

Hos formfactory.se beställer du våra ljus enkelt och bekvämt via din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

När vi har mottagit din beställning får du en orderbekräftelse till den e-postadress som du angav när du beställde. Uppmärksamma att det kan ta några timmar innan ni får en bekräftelse.

När ditt paket finns att hämtas får du en avisering om när och var du kan hämta ut ditt paket på närmaste DHL-utlämningsställe.

För att handla hos formfactory.se måste du ha fyllt 18 år.

Flera av våra ljus går att beställa styckvis eller i storpack. Ljus i storpack är något billigare att köpa än att köpa ljusen styckvis.

Priser

De angivna priserna på formfactory.se är aktuella priser i svenska kronor inklusive 25% moms.

Prisjusteringar av våra produkter kan ske utan för avisering.

Fraktkostnad

Frakten kostar 79 kr för privatpersoner.

Fraktfritt vid order över 800 kr inom Sverige.

Betalning

Du kan betala på följande sätt:

  1. Kortbetalning. Visa eller Mastercard
  2. Bankgiro. Gör en förskottsinbetalning till Form Factory of Sweden:s bankgironummer 5548-0065 när du fått din orderbekräftelse. När pengarna finns på Form Factory of Sweden:s konto skickar vi varorna.
  3. Swish. För e-handel.

Leverans

Form Factory of Sweden AB samarbetar med DHL. Du kan hämta ut ditt paket på närmsta DHL utlämningsställe och du får en avisering när och var du kan hämta ut ditt paket.

Dina beställda varor skickas normalt 1-3 arbetsdagar efter din beställning är lagd, beroende vilken dag beställningen sker. Leveranstid på ytterligare 2-5 arbetsdagar tillkommer efter utskick.

Aviserat paket ska hämtas ut inom 14 dagar från aviseringsdatum. Om du inte hämtar ut dina beställda varor förbehåller sig Form Factory of Sweden AB rätten att debitera en avgift på 120 kr samt en kostnad motsvarande dubbla fraktavgiften.

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av enstaka produkter.

Leverans sker endast inom Sverige.

Transportansvar och skador

Om den eller de varor som du har beställt skadas eller kommer bort under transporten från Form Factory of Sweden är DHL ansvariga.

Om varan skadas eller kommer bort vid en retur till Form Factory of Sweden är du som avsändare ansvarig. Det är därför viktigt att du, vid en eventuell retur, packar försändelsen noga samt skriver adress tydligt och frankerar rätt. I det fall du förpackat eller emballerat produkter på undermåligt sätt så att skada uppkommer under transport till Form Factory of Sweden är du som kund ansvarig för skadan.

Om du, när du hämtar paketet hos ditt ombud, upptäcker att försändelsen är transportskadad skall du reklamera detta direkt till paketombudet. Hör snarast möjligt av dig till oss om du först vid uppackning upptäcker att innehållet är skadat.

Ångerrätt och reklamation

Om du inte är helt nöjd med dina beställda varor har du rätt att ångra ditt köp och returnera varorna till oss inom 14 dagar från den dag du mottog din försändelse.

Så snart vi fått dina varor åter kommer vi att behandla ditt ärende. Återbetalning till dig kommer att ske inom 20 dagar från det att Form Factory of Sweden har mottagit din retur. Vid ett eventuellt utnyttjande av din ångerrätt betalar du som kund returfraktkostnaden.

Enligt konsumentköplagen har du som kund i egenskap av privatperson rätt att reklamera produkten om den är felaktig. Vid reklamation av felaktig produkt har du som kund i första hand rätt att få felet avhjälpt, alternativt få en felfri produkt som motsvarar den reklamerade.

Fel som uppstått på grund av skada som du har orsakat räknas inte som ursprungsfel och kan ej reklameras. För att ångerrätten skall gälla måste de produkter som beställningen omfattar återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Vänligen kontakta oss på telefon om du har frågor kring din reklamation.

0707 299 339

info@formfactory.se

Outlösta paket

Om du inte hämtar ut dina beställda varor förbehåller sig Form Factory of Sweden rätten att debitera en administrationsavgift på 120 kr samt en kostnad motsvarande dubbla fraktavgiften (158 kr för en fraktavgift på 79 kr).

Erbjudanden

Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på formfactory.se gäller så långt lagret räcker, om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.

Erbjudande om fraktfri leverans över ett visst beställningsvärde gäller endast privatpaket om inget annat anges.

Immaterialrätt

Allt material som publiceras på formfactory.se, såsom logotyper, texter samt bilder är immaterialrättsligt skyddat. Detta innebär att materialet inte får användas utan tillåtelse från Form Factory of Sweden.

Force Majeure

Vid händelse av force majeure såsom strejk, transportstörningar, import eller exportförbud, sjukdom hos personalen eller andra omständigheter utanför Form Factory of Swedens kontroll kan det förekomma att Form Factory of Sweden inte kan uppfylla sina förpliktelser enligt dessa allmänna villkor under den tid då force majeure råder.

Om force majeure råder i mer än två månader och Form Factory of Swedens förpliktelser som en följd därav skjutits upp i mer än 2 månader har du och/eller Form Factory of Sweden rätt att häva avtalet utan några sanktioner.